Міноборони розірвало всі договори з компаніями, що повʼязані з сімʼєю Гринкевичів, заявив заступник міністра оборони Віталій Половенко на брифінгу в «Інтерфакс-Україна».

Львівський бізнесмен Ігор Гринкевич був одним із найбільших постачальників Міноборони. Державне бюро розслідувань затримало його 29 грудня під час спроби дати хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління ДБР.

Затримання Ігоря Гринкевича. Фото: ДБР

Ігоря Гринкевича також підозрюють у схемах із закупівлею одягу й білизни для ЗСУ, що завдали державі збитків у понад мільярд гривень. Компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень. Утім, деякі контракти не виконані, а деякі – не в повному обсязі або за завищеними цінами.

Пізніше суд обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу в 429 мільйонів гривень.

Крім того, видання «Наші гроші» писало, що компанія сина Гринкевича, Романа, виграла тендер на будівництво Центру безпеки громадян на Львівщині за 33 мільйони гривень із завищеними цінами.

Журналіст Євген Плінський заявив, що Роман Гринкевич нібито «вкладав» гроші, «зароблені на корупційному підряді Міноборони» в українську художницю й муралістку Соню Морозюк, зокрема, у її нову виставку «Мазня». Мурал Соні Морозюк «Що крутіше, ніж сімʼя у 44 млн?» біля «Кловської» читачі The Village Україна визнали одним із найгірших у Києві.