У Львові відкриють парк із басейном і скеледромом, повідомляє Львівська міська рада. Громадський простір за кошт підприємства «Стріт Хол» облаштують навколо житлової зони на вулиці Зеленій, 273.

Басейн матиме спортивні приміщення, а на першому поверсі буде рослинний «зелений екран». На думку головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, на території можна сформувати саме природний басейн.

«У такий спосіб відновити справедливість з погляду ділянок, де колись були природні ставки й озера, і сформувати це у вигляді басейну, який очищується завдяки спеціальним рослинам», – пояснює Коломєйцев.

Крім басейну, облаштують прогулянкові алеї з дощовим садком, дитячий майданчик і скеледром. Громадський простір у парку зроблять винятково з екологічних матеріалів.

Раніше в цій частині Зеленої вулиці була територія з водоймами й озелененням, а тепер заболочена місцевість і самосіви, подекуди є питання щодо дренажу дощових вод, кажуть у міськраді.

   

Екологічний будиночок для зимівлі котів встановили на території простору міського садівництва «Розсадник» у Львові. Котівниця зроблена з дерева й має дах, вкритий рослинністю. Стіни будиночка утеплені базальтовою ватою, а дах застелений водозахисною мембраною, на яку пошарово викладений дренаж із щебеню, агроволокно й родючий шар ґрунту.