В Україні запустили чат-бот, де можна надіслати скаргу щодо недопуску в укриття або зачинених сховищ, повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко.

«У чат-бот можна надіслати скаргу прямо заступнику міністра, яку він розгляне особисто. Усі скарги скерують до «відповідальних на місцях», – каже Ткаченко.

Наразі чат-бот встановили дві тисячі користувачів, а в міністерстві почали отримувати скарги. Зокрема, під час ранкової ракетної загрози отримали близько ста звернень щодо зачинених або відсутніх укриттів, найбільше їх було у Києві. 

Тимур Ткаченко закликає залишати свій контактний номер телефону для зворотного звʼязку під час створення звернення, а також додавати фотофіксацію порушень.

 

У грудні 2023 року у Святошинському районі в Києві двох дітей не пустили в укриття під час повітряної тривоги через те, що вони були з собакою.

   

У застосунку «Київ Цифровий» додали сервіс «Мапа стійкості», де об’єднали мапу укриттів і пунктів обігріву. В оновленому сервісі доступний перелік найближчих укриттів, а також пунктів обігріву, де можна зарядити гаджети в період блекаутів, підʼєднатися до інтернету й зігрітися.