Рух Veteranka запустив подкаст «На рівні» про різні військові спеціальності жінок, які служать на передовій лінії фронту.

Подкаст побудований на інтервʼю із захисницями. «Це відверта розмова захисниці й водночас жінки без романтики, цензури і стереотипів про доречність жінок в армії та їхній професіоналізм, про слабкість і силу, про службу на рівні з чоловіками», – кажуть у Veteranka.

Утім, подкаст буде корисний як чоловікам, так і жінкам, які планують долучитися до війська. Жінки розповідатимуть про нюанси служби, навчання, екіпірування і різницю між військовими спеціальностями.

Героїнями перших пʼяти випусків стали: лідерка руху Veteranka Андріана Арехта («Малиш»), яка повернулася у військо після поранення; командирка артилерійського підрозділу ЗСУ Любов Плаксюк («Плато»), саперка Ольга Прищепа («Кобра»); журналістка і марксменка Олена Білозерська («Луна»); аеророздівниця Світлана («Госпожа»).

У подкасті, зокрема, розкажуть про домагання у війську, бійки з офіцерами, сексизм у військкоматах, кажуть у русі Veteranka. Крім того, військовослужбовиці дадуть поради, як відстоювати власні кордони і спілкуватися з ветеранами.

Подкаст «На рівні» можна послухати на YouTube, Apple Podcasts, Spotify та Soundcloud за посиланням. Проєкт створили за фінансової підтримки Європейського Союзу.

   

Про штурмовиці-кравчині, вигоряння на фронті, ВЛК й рожеві труси. Як рух Veteranka змінює ЗСУ зсередини? Ми також розповідали, як Veteranka шиють жіночу військову форму.