На Личаківському цвинтарі у Львові облаштують меморіальний комплекс, присвячений памʼяті українських героїв, повідомляє міський голова Андрій Садовий.

Архітектурний конкурс на проєкт меморіального комплексу на вулиці Мечникова стартував 5 січня, зареєструватися можна тут. Комплекс має стати памʼяткою архітектури 21 століття.

Учасники конкурсу мають зареєструватися до 21 січня, а власні пропозиції подати до 18 березня. Результати оголосять на початку квітня, після цього роботи обговорять із сімʼями загиблих українських воїнів.

Переможець архітектурного конкурсу отримає 500 тисяч гривень, друге й третє місця – 300 і 200 тисяч гривень відповідно. Виплати проводитимуть за кошти благодійників.

   

Меморіальний комплекс у Львові планували створити на Марсовому полі, що розташоване впритул до Личаківського цвинтаря, ще у 2022 році. За задумом, це мав бути парк-сквер пам’яті й площа для проведення меморіальних заходів. Пізніше Львівська міська рада вирішила, що всіх радянських військових перепоховають з Марсового поля.