КП «Київпастранс» закупить 30 скляних зупинок громадського транспорту для пасажирів, які чекають на відбій повітряної тривоги, ідеться в тендері на Prozorro.

В аукціоні з пропозицією 8,37 мільйона гривень перемогла єдина компанія-учасниця – «МонтажБуд 77». Павільйони мають поставити до кінця грудня 2024 року.

Це будуть зупинки з металевим каркасом і склінням даху, задньої й бічних стінок. Усередині павільйонів розмістять деревʼяні лавки. 25 зупинок матимуть довжину чотири метри, ще пʼять будуть шестиметрові.

«30 нових скляних зупинок, які не дуже захищають від дощу й сонця – чудове рішення під час війни. Тендеру на бетонні укриття, звісно, немає», – пише депутатка Київради Ксенія Семенова.

   

Рада оборони Києва ухвалила рішення, що наземний громадський транспорт під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух у безпечному місці. Ми писали, як це буде працювати, і пояснювали, чому це погана ідея. Ми також запитували киян про те, як на практиці працює це рішення.

За рік бюджет Києв поніс 2,4 мільярда гривень економічних втрат і близько 274 годин, або 12 діб, простою комунального транспорту.