На вулиці Гетьмана, 1, у Києві будують дитячий майданчик в межах фінського благодійного проєкту Joy of Play, повідомляє «Київзеленбуд».

Для нового майданчика виготовили «Суперкуб» за проєктом фінської компанії Lappset Group. «Суперкуб» створили із сосни й привезли з Рованіємі – міста-резиденції Санта-Клауса в Лапландії.

З обох сторін конструкції будують дві великі металеві гірки. Усередині майданчику одночасно можуть розміститися до 60 дітей. Його планують відкрити навесні 2024 року, зазначає «Київзеленбуд».

Проєкт Joy of Play заснувала сім’я Хартвалл із Фінляндії. До його створення доєдналися фінські й данські компанії: Reima, Lappset, Nilpeter – а також Всеукраїнське громадське об’єднання «Інститут Республіка» й компанія «Нові Горизонти 2005».

 

«Пісуар для песиків» встановили в колишньому сквері Зої Космодемʼянської на розі вулиць Олеся Гончара й Богдана Хмельницького. Нещодавно сквер оновили за концепцією Acoustic Park. Зокрема, там облаштували нові доріжки, лави й освітлення, а також провели озеленення території.

Фото: «Київзеленбуд»