Росіяни обстріляли Київ ракетами й дронами в ніч на 2 січня й зранку, повідомляють у КМВА й КМДА.  Унаслідок обстрілів поранені 92 людини, чотири людини загинули в Києві, Київській області й Харкові, повідомляє президент Володимир Зеленський.

UPD. Кількість постраждалих від масованої російської атаки в Україні збільшилася до 127. П’ять людей загинули, пише МВС.

Росіяни вночі 2 січня фактично повторили атаку 29 грудня як за типами ракет, так і за кількістю засобів повітряного нападу, повідомляє командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Росіяни атакували Україну 99 ракетами різних типів за попередньою інформацією, повідомляє Головнокомандувач Валерій Залужний. Українські сили ППО збили 72 повітряні цілі: 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал»; 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 і три з трьох крилатих ракет «Калібр». Напередодні також знищили 35 дронів Shahed (усі, які випустила Росія).

Понад 60 ракет Х-101, десяток «Кинджалів» і всі безпілотники збили сили ППО над Києвом, за інформацією КМВА. Міський голова уточнив кількість цілей, збитих над Києвом: 61 ракета, з них близько 10 «Кинджалів», а також 13 дронів Shahed.

Через російську атаку тимчасово відсутнє світло в частині будинків у Шевченківському, Святошинському, Голосіївському й Оболонському районах. Також пошкоджено газову трубу в Подільському районі, а в деяких районах, за даними КМДА, тимчасово відсутній тиск у водопровідній мережі. Через атаку РФ частково відсутнє світло в Бучанському й Вишгородському районах Київської області, повідомляє ДТЕК.

Солом’янський район

UPD.  Кількість постраждалих унаслідок атаки РФ по Києву 2 січня зросла до 50 людей. Двоє людей загинули, повідомляє ДСНС.

UPD. Кількість постраждалих унаслідок російського удару по багатоповерхівці в Солом’янському районі зросла до 49, повідомляє Віталій Кличко. Із них 43 людини госпіталізували. Також дві людини загинули.

UPD. Кількість постраждалих у Соломʼянському районі зросла до 43 людей. Одна жінка загинула. Госпіталізували 37 людей. Шістьом медики надали допомогу на місці, уточнюють у КМДА. За даними ДСНС, станом на 12:00 кількість загиблих зросла до двох.

UPD. Кількість постраждалих унаслідок атаки в Солом’янському районі зросла до 33 людей, із них 32 госпіталізували, повідомляє Кличко. Також одна людина загинула.

Міський голова уточнив кількість цілей, збитих над Києвом: 61 ракета, з них близько 10 «Кинджалів», а також 13 дронів Shahed.

UPD. У Солом’янському районі вогонь заблокував людей на поверхах. Кількість постраждалих зросла до 25 людей.

UPD. Кількість постраждалих у Солом’янському районі зросла до 20, із них 19 людей госпіталізували. Також рятувальники деблокували 17 людей і 117 мешканців вивели з будинку. У будівлі загоряння й сильне задимлення, повідомляє міський голова.

UPD. Кількість постраждалих у Солом’янському районі Києва зросла до 16, 14 із них госпіталізували, уточнює Кличко.

UPD. Кількість постраждалих у багатоповерхівці Солом’янського району, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки, зросла до 12, їх госпіталізували. Одній людині надали допомогу на місці, повідомляють у КМДА.

UPD. Кількість постраждалих у Соломʼянському районі зросла до десяти, девʼять із них госпіталізували, повідомляє Віталій Кличко.

Троє людей отримали поранення в Солом’янському районі Києва, їх госпіталізували.

Подільський район

Сталося влучання на територію обʼєкта цивільної інфраструктури, а також зайнялися пожежі в кількох місцях, зокрема в складській будівлі пожежа на площі 2000 м².

У КМВА уточнюють: пошкодження виявили на території ринку. Уламки впали на нежитлову забудову, але можливе загоряння житлового фонду за попередньою інформацією.

Також фіксують сильне задимлення повітря внаслідок пожежі від ракетної атаки.

Печерський район

Уламки впали на дах дев’ятиповерхового будинку, ще одну багатоповерхівку й приватний будинок.

Оболонський район

Фіксують падіння уламків на приватний будинок, ще один житловий будинок і територію нежитлової забудови.

Святошинський район

Уламки ракет влучили в будівлю соціальної інфраструктури.

Деснянський район

Сталося загорання в будівлі супермаркету.

Напередодні ранкового ракетного обстрілу росіяни атакували Київ дронами вночі. У Деснянському районі сталося загорання на території житлової забудови, у Голосіївському районі уламок впав у парку. Критичних руйнувань і потерпілих не зафіксували.

Шевченківський район

У Шевченківському район уламки впали на відкриту територію.

Дарницький район

У мікрорайоні Бортничі зафіксували пошкоджені приватних будинків і церкви, повідомляє голова Дарницької районної адміністрації Микола Калашник.

Київщина 

UPD. Кількість постраждалих зросла до 16, дві людини загинули, уточнюють у МВС. Станом на 11:00 зафіксовані пошкодження 16 приватних будинків, пʼяти багатоквартирних і 75 транспортних засобів.

UPD. Кількість поранених становить 11 людей, серед них – дитина, а також дві людини загинули, повідомляють в ОВА.

На Київщині внаслідок російських обстрілів постраждали Бориспільський, Бучанський, Фастівський райони. Дві людини згинули, семеро отримали поранення. У Вишневому пошкоджені п’ять багатоповерхівок і більше 40 автомобілів за даними МВС станом на 10:00.

Харків

UPD. Кількість постраждалих через обстріл РФ 2 січня зросла до 62 людей, із них шестеро – діти. Одна жінка загинула. 28 людей госпіталізовані, зокрема четверо дітей. Двоє дорослих – у важкому стані, уточнює голова ОВА Олег Синєгубов.

UPD. У Харкові кількість постраждалих зросла до 44 людей, із них – п’ять дітей. Загинула 91-річна жінка, уточнюють в ОВА.

UPD. Кількість постраждалих унаслідок удару по Харкову зросла до 41 людини, одна жінка загинула, уточнюють в ОВА.

UPD. Кількість постраждалих зросла в Харкові: 22 людини отримали поранення, 16 із них госпіталізували, кажуть в ОВА.

UPD. Унаслідок обстрілу РФ у Шевченківському районі Харкова більше 20 людей отримали поранення, одна людина загинула. Пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, господарчі споруди, інша цивільна інфраструктура, є загоряння автомобілів, повідомляють в ОВА.

Росіяни також завдали як мінімум чотирьох ударів по центральній частині Харкова. Шість людей отримали поранення. Є пошкодження багатоквартирних житлових будинків й автомобілів, повідомляють в ОВА.

   

Уночі й зранку 29 грудня РФ випустили на територію України 158 повітряних цілей. Українські сили ППО знищили 114 цілей. Це наймасованіший обстріл України за час повномасштабної війни.