Поліція затримуватиме порушників комендантської години у новорічну ніч, повідомив заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Анатолій Серединський в ефірі телемарафону, цитує Liga.

Порушників комендантської доставлятимуть до відділків поліції. За його словами, ними також «цікавляться військкомати».

«Ми з розумінням ставитимемося до людей, які порушують комендантську годину в разі крайньої необхідності, наприклад, коли повертаються з роботи або їдуть до медичного закладу. Але це поодинокі випадки», – каже начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Максим Ахрамєєв.

У поліції запевнили, що реагуватимуть на випадки порушення комендантської, які вчинили як громадяни, так і розважальні заклади. Загалом Патрульна поліція посилить безпекові заходи по всій Україні на Новий рік: на дорогах збільшать кількість екіпажів і створять слідчо-оперативні групи для «реагування на правопорушення».

На новорічні та різдвяні свята поліція залучила близько 30 тисяч правоохоронців. У поліції також нагадали про заборону на використання піротехнічних засобів, зокрема салютів і феєрверків.

   

Тривалість комендантської години в Києві на перід зимових свят другий рік поспіль вирішили не змінювати. Відповідне рішення ухвалила Рада оборони Києва.

Комендантська година триватиме, як і зазвичай, з 00:00 до 05:00. На Різдво й Новий Рік у Києві не буде масових заходів, ярмарків і святкувань.