У Бучанській громаді побудують нові очисні споруди – вже завершили розробку проєктної документації, повідомляють у КП «Бучасервіс».

Ці споруди будуть використовувати для очищення господарсько-побутових та виробничих каналізаційних стоків Бучі. У КП кажуть, що це перші нові очисні споруди в Україні з часів незалежності.

В очисних спорудах хочуть впровадити сучасні світові технології для очищення стоків – щоб зменшити екологічні ризики та зробити систему водовідведення більш ефективною. Обіцяють, що Бучанська громада стане автономною.

Компанія «ЮТЕМ-Інженіринг», з якою КП «Бучасервіс» підписали договір у липні 2023 року, вже завершила техніко-економічне обґрунтування проєкту. Його реалізовуватимуть разом із Корейським інститутом екологічної промисловості та технологій (KEITI).

   

У січні анонсували, що в Києві за три роки проведуть реконструкцію систем водопостачання й водовідведення.

Бортницька станція аерації – єдина станція очистки стічних вод у Києві. Будівля також є однією із найбільших комплексів очисних споруд у Східній Європі. Основні споруди були збудовані в 60-х роках, вони зношені, а їхній рівень очистки не відповідає сучасним нормам. Реконструкцію станції анонсували ще у 2019-му, вона мала тривати шість років.

У серпні стало відомо, що на реконструкції Бортницької станції аерації розікрали більше 6 мільйонів гривень.