Для ліквідації наслідків ракетної атаки РФ у Києві перекрили рух транспорту на кількох вулицях, повідомляє патрульна поліція міста.

Де саме:

  • перехрестя вулиці Миколи Ушакова й вулиці Академіка Єфремова;
  • перехрестя вулиці Чорнобильської й вулиці Ірпінської;
  • вулиця Юрія Іллєнка: від вулиці Митрофана Довнар-Запольського до вулиці Глибочицької.

Також обмежений рух по вулиці Новокостянтинівська на розворот у бік вулиці Квартальної. Рекомендують здійснювати розворот на розвʼязці з проспектом Степана Бандери або на перехресті вулиці Куренівська й вулиці Скляренка, додають у КМВА.

Крім того, на станції метро «Лук’янівська» тимчасово зачинений вихід у напрямку вулиці Іллєнка, але працює вихід у напрямку торгового центру «Квадрат».

Унаслідок вибухової хвилі вдруге з початку повномасштабної війни пошкоджений верхній вестибюль станції. Постраждалих немає.

У північній частині Києва після ракетної атаки також спостерігають задимлення якості повітря й радять за можливості не виходити на вулицю.

   

Уночі й зранку 29 грудня РФ випустили на територію України 158 повітряних цілей. Українські сили ППО знищили 114 цілей. Це наймасованіший обстріл України за час повномасштабної війни.

Усі системи життєзабезпечення Києва працюють у штатному режимі, кажуть у КМВА. В електромережі були незначні коливання, але зараз її стан нормалізувався. Також є незначні пошкодження трьох котелень: на цих об’єктах повибивало вікна, але це не вплинуло на їх функціонування.

Після масованого ворожого обстрілу є відключення світла в Київській, Дніпропетровській, Одеській, Харківській областях, повідомляють у Міненерго. Але там кажуть, що ситуація в енергосистемі контрольована й планових відключень побутових споживачів не планують.