Уночі й зранку 29 грудня росіяни здійснили наймасованішу повітряну атаку на території України. Українські сили ППО знищили 114 із 158 повітряних цілей. Це 27 ударних БпЛА Shahed-136/131 і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, повідомив головнокомандувач Валерій Залужний. РФ застосували Shahed, крилаті ракети Х-22/Х-32, балістичні ракети, С-300, крилаті ракети Х-101/Х555, Ту-95 МС, аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал».

Унаслідок обстрілів РФ в Україні загинули 18 людей, 132 людини отримали поранення, повідомляють у Нацполіції. Станом на 13:00 зафіксували 51 ворожий обстріл.

Київ

У Києві повітряну тривогу оголошували тричі, вона загалом тривала майже 5 годин. Ракети запускали хвилями й з різних напрямків, над Києвом збили три десятки повітряних цілей. Кількість загиблих зросла до двох, також 18 людей отримали поранення. Під завалами в Подільському районі Києва перебуває 10 людей за попередньою інформацією.

UPD. Кількість жертв від зросла до 32, повідомляє КМВА. Слідчі криміналісти МВС виявили ще двох загиблих.

UPD. Від отриманих травм унаслідок ракетного удару по Києву 29 грудня в лікарні померла одна людина. Загалом загинуло 30 людей, 29 людей – отримали поранення, повідомляють у КМВА.

UPD. Рятувальники виявили ще одне тіло під завалами. Кількість загиблих зросла до 16, уточнюють у КМВА.

UPD. Кількість загиблих через російський обстріл Києва зросла до 15 людей. Рятувальники дістали тіла ще двох загиблих із-під завалів і продовжують рятувальну операцію, повідомляють у КМДА. 

UPD. Тіла ще двох загиблих дістали з-під завалів складського приміщення в Шевченківському районі. Кількість загиблих у результаті атаки на Київ 29 грудня зросла до 11 людей, повідомляють у КМДА. Також 32 людини постраждали, 17 із них госпіталізовані.

UPD. У Києві під завалами знайшли тіло ще однієї людини, кількість загиблих зросла до пʼяти. Також 30 людей отримали поранення внаслідок атаки РФ на Київ, уточнюють у КМВА. 

UPD. Кількість загиблих внаслідок обстрілів Києва зросла до чотирьох. Рятувальники дістали з-під завалів тіло ще одного загиблого. 30 людей отримали поранення. Рятувальна операція триває, пишуть у КМВА.

UPD. Тіло ще одного загиблого дістали з під-завалів складського приміщення в Шевченківському районі, повідомляють у КМДА. Станом на 12:37 унаслідок атаки на Київ двоє загиблих і 28 поранених, 25 із яких госпіталізували. Однак у військовій адміністрації повідомляють про 24 поранених і 20 госпіталізованих, а також двох загиблих, і додають, що інформацію ще уточнюють.

UPD. Кількість постраждалих унаслідок атаки на Київ зросла до 28 людей. Одна людина загинула, 25 постраждалих госпіталізували, ще трьом людям надали допомогу на місці, повідомляють у КМДА.

З-під завалів складського приміщення в Шевченківському районі звільнили чотирьох людей. Розбір завалів ще триває.

UPD. Станом на 13:08 з під-завалів у Шевченківському районі дістали вже трьох загиблих, повідомляє Кличко.

UPD. Кількість постраждалих у Києві зросла до 23 людей, 20 із них госпіталізували, одна людина загинула, повідомляють у КМДА. За даними військової адміністрації, одна людина загинула, 21 людина отримала поранення.

UPD. У Києві виявили шестеро загиблих і 30 постраждалих, пише КМВА.

UPD. Кількість жертв унаслідок ракетного удару по столиці зросла до девʼяти, пише КМВА.

Шевченківський район 

Вибухом пошкоджена будівля станції метро «Лукʼянівська». Станція працює як укриття. Потяги не зупиняються на станції, повідомляють у КМДА. 

UPD 9:59. Станцію відкрили для перевезень.

Унаслідок вибухової хвилі вдруге з початку повномасштабної війни пошкоджений верхній вестибюль станції метро «Лукʼянівська». Постраждалих немає, повідомляють у метрополітені.

Зараз тимчасово зачинений вихід у напрямку вулиці Іллєнка, але працює вихід у напрямку торгового центру «Квадрат».

Також попередньо є пошкодження житлового будинку й загорання на території гаражів. Крім того, виявили загорання в недобудованому бізнес-центрі, повідомляють у КМВА.

Святошинський район

У Святошинському сталося загоряння житлового багатоповерхового будинку. На іншій локації загорілися припарковані автомобілі. Попередньо, один потерпілий. 

Подільський район

Є загорання на території складських приміщень. Попередньо багато постраждалих. 

Дарницький район

Зафіксували пошкодження житлового будинку. Попередньо без потерпілих.

Київщина

Одна людина отримала поранення внаслідок падіння уламків. Пошкоджені 11 приватних будинків у трьох районах, 11 автівок і кілька господарських приміщень. Влучань в обʼєкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксували, кажуть в ОВА.

Львів

Більше 10 безпілотників Shahed атакували Львівщину за попередньою інформацією. На обʼєкті критичної інфраструктури у Львові сталася пожежа. 

UPD. Через ракетний удар по житловому будинку на вулиці Хоткевича у Львові одна людина загинула, троє поранених повідомляють в ОВА.  

UPD. Кількість поранених у Львові зросла до восьми. За даними МВС, кількість постраждалих зросла до девʼяти, одна людина загинула.

Також пошкоджені три школи й дитячий садок.

UPD. Кількість постраждалих через ракетний удар у Львові зросла до 15. Четверо з них госпіталізували, повідомляє голова ОВА Максим Козицький.

Станом 10:29 відомо про часткові руйнування в 13 житлових багатоповерхівках і двох школах. Багато пошкоджених автомобілів.

На Львівщині знищили 8 із 14 безпілотників, якими РФ атакувала область. Також зафіксували влучання в одне з підприємств, адмінбудівлю й виробничі цехи, повідомляють в ОВА.

Харків

Також росіяни завдали три хвилі ударів по Харкову. Попередньо Харків обстрілювали двома видами ракет, С-300 та Х-22, каже мер Ігор Терехов.

UPD. Унаслідок обстрілів Харкова одна людина загинула, вісім людей поранені. Зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури міста: медична установа, склади, цивільні підприємства, дані уточнюють, повідомляють в ОВА.

UPD. Кількість поранених у Харкові зросла до 11, повідомляє голова ОВА. Окупанти завдали понад 20 ударів по місту. Пошкоджені складські й виробничі будівлі, транспортне депо, підприємства, медзаклад, авто «швидкої».

UPD. У Харкові кількість загиблих зросла до трьох. Це були працівники одного з цивільних підприємств, уточнює голова ОВА.

11 людей отримали поранення за даними ОВА й 13 людей за даними обласної прокуратури. Також постраждали приміщення обласного центру онкології, постраждалих серед пацієнтів і медперсоналу немає.

Дніпро

UPD. Кількість загиблих у Дніпрі зросла до шести людей, 28 людей постраждали. Там завершили рятувальну операцію.

UPD. Кількість травмованих у Дніпрі зросла до 20. Також пʼятеро людей загинули, уточнюють в ОВА. 

У Дніпрі постраждали майже півтора десятка людей, четверо загинули, повідомляє голова ОВА. У ТЦ виникла пожежа. Пошкоджені приватна оселя, шестиповерхова будівля, пологовий будинок. Інформацію уточнюють.

У МОЗ додають, що будівля медзакладу суттєво пошкоджена. Усі пацієнти й медперсонал встигли перейти в укриття.

UPD. Кількість загиблих у Дніпрі внаслідок влучання по ТЦ зросла до 5 людей, 15 людей отримали поранення, повідомляють в МВС. У пологовому будинку ДСНС врятували чотирьох жінок.

Запоріжжя

У Запоріжжі станом на 9:00 є 10 постраждалих, двоє з них у важкому стані. Під завалами однієї з будівель залишаються люди. За даними МВС, одна людина загинула.

UPD. Кількість загиблих унаслідок російського удару в Запоріжжі зросла до чотирьох, повідомив голова ОВА Юрій Малашко. Кількість поранених зросла до 12, уточнюють в МВС.

UPD. У Запоріжжі кількість загиблих зросла до семи станом на 15:15. Також до 13 людей збільшилася кількість поранених, повідомляють в ОВА.

UPD. Кількість загиблих зросла до девʼяти, повідомляють в ОВА.

Одеса

Після нічної атаки дронами росіяни нанесли по Одесі ракетний удар. 

UPD. Кількість загиблих в Одесі зросла до чотирьох людей, повідомляють в ОВА. 

UPD. В Одесі кількість жертв зросла до трьох, пошуки продовжують. 22 людини отримали поранення, 18 із них госпіталізували. Серед постраждалих двоє дітей (6 й 8 років) і вагітна жінка. Також у важкому стані 26-річна дівчина.

З-під завалів врятували 23 людини за даними МВС.

Уночі в Одеському районі сталося влучання в законсервовану будівлю одного з обʼєктів інфраструктури, а в Одесі уламками збитого безпілотника пошкоджено багатоповерхівку. Сили ППО знищили 10 безпілотників. Без постраждалих.

Унаслідок влучання у будівлю школи в Одесі є сім постраждалих, серед них – одна дитина. Одна людина загинула, додають в МОЗ. Також пошкоджена будівля ліцею.

Сумщина

Росія також завдала удару по Конотопу на Сумщині. Три людини отримали поранення, пошкоджений багатоквартирний будинок й СТО, повідомляють у Суміській обласній військовій адміністрації. Також ППО збили два дрони Shahed.

На Хмельниччині також чули вибухи. Крім того, сили ППО працювали на Житомирщині, Черкащині, Івано-Франківщині.

Черкащина

У місті Сміла ракета влучила по приватним будинкам. Є шестеро постраждалих, один у важкому стані, повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

   

Рік тому, 29 грудня 2022 року, росіяни завдали по Києву один із наймасованіших комбінованих повітряних ударів. Над містом збили 16 із 16 ракет.