У Київській області до 6 січня 2024 року посилюють контрдиверсійні й безпекові заходи, збільшать кількість блокпостів і перевірятимуть місця скупчення людей, повідомляє очільник ОВА Руслан Кравченко.

Перевірятимуть торгівельні центри, супермаркети, вокзали, медичні заклади й інші людні місця. Рішення ухвалили на раді оборони Київщини через нібито можливі провокації росіян напередодні новорічних свят.

Місцевих мешканців закликають «з розумінням» ставитися до можливої зупинки транспорту на блокпостах і мати з собою документи, що посвідчують особу.

У КОВА кажуть, що перевірки, зокрема, сприятимуть розшуковим заходам. За даними поліції, у розшуку наразі перебувають понад 11 тисяч людей. Перевірки проводитимуть за участі СБУ, Нацполіції, Нацгвардії й 114-ї окремої бригади ТрО.

   

У Києві з 25 до 28 грудня також проводили навчання із захисту цивільного населення, що передбачало розгортання в місті тимчасових блокпостів, перевірку транспорту й документів у межах «пошукових і контрдиверсійних заходів».