Залізничний вокзал у Львові й Двірцеву площу планують зробити більш доступними, повідомляє Львівська міська рада.

На вході до головної касової зали вокзалу облаштують пандус. Він має виконувати свою функцію, допоки «Укрзалізниця» не зробить капітальний ремонт входу, як планувала, зазначають в управлінні інфраструктури ЛМР.

Також оновлять ознакування на вокзальній площі й у будівлі вокзалу. Нова навігаційна система (інформаційні стенди й вказівники) має врахувати різні потреби й ситуації для гостей і мешканців міста, кажуть в управлінні вуличної інфраструктури.

Крім того, біля виходу з вокзалу зʼявиться електронне табло з інформацією про прибуття й відправлення автобусів і трамваїв.

Роботи виконуватимуть за грантові кошти Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Зауваження й пропозиції щодо навігаційної системи вокзальної площі можна надсилати на електронну адресу громадської організації «Центр міського сервісу» [email protected] до 31 грудня 2023 року.

   

Також у Львові зупинки громадського транспорту ознаковуватимуть за єдиним дизайном. Стандарт для міста розробив на волонтерських засадах дизайнер Єгор Каліберда, який раніше також створив у Львові схему руху електротранспорту, а також презентував пропозиції щодо оновленої навігації біля залізничного вокзалу.