Фонд держмайна виставив на приватизаційний аукціон єдиний майновий комплекс державного підприємства «Дніпро», що розташований у Шевченківському районі Києва, біля метро «Золоті ворота».

Комплекс складається з нежитлових приміщень на другому й третьому поверсі будинку, їх загальна площа становить 784,8 м². Наразі основним видом діяльності підприємства є оптова торгівля товарами господарського призначення, зокрема продаж книжкової продукції.

Будівля є памʼяткою культурної спадщини місцевого значення. У ній розташовувалася літературно-художня організація «Український клуб» у 1908–1914 роках, де бували Леся Українка, Микола Лисенко, Михайло Старицький й інші видатні українці. Однак будівля не внесена до переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, додають у Liga.net.

Торги планують провести 8 січня 2024 року. Початкова ціна комплексу становить 7,2 мільйона гривень.

 

Пʼятьох найбільших платників державної оренди представив очільник Фонду державного майна України Віталій Коваль. Найбільший дохід державі від оренди приносить Черкаська ТЕЦ – 3,74 мільйона гривень щомісяця. Орендар ТЕЦ – ПрАТ «Черкаське хімволокно», з яким ФДМУ уклав договір у Київській, Черкаській і Чернігівській областях.

Фото: Prozorro