Єдиний безпересадковий квиток на комунальний електротранспорт запустили в Миколаєві, повідомили в КП «Миколаївелектротранс».

Оплатити проїзд можна буде за допомогою QR-коду, використовуючи картку будь-якого банку України. Вартість проїзду в трамваях і тролейбусах становитиме сім гривень, квиток діятиме впродовж години.

Пасажир матиме змогу пересісти на інший трамвай або тролейбус без додаткової сплати вартості проїзду. Також це допоможе уникнути додаткових витрат в разі, якщо на маршруті станеться аварія чи поломка й доведеться пересідати на інший транспорт.

За реалізацією єдиного QR-коду відповідала команда Monobank. Миколаїв став першим містом в Україні, де започаткували таку систему оплати.

Як скористатися новою системою оплати:

  • відсканувати QR-код через камеру мобільного телефону;
  • обрати спосіб оплати (введення даних карти вручну, через Mono Pay, Google Pay або Apple Pay);
  • визначити кількість квитків;
  • підтвердити оплату.

Для пасажирів будуть посиленні заходи контролю оплати за проїзд.

Наразі ще триває робота над вдосконаленням системи. Перший місяць її роботи буде тестовим, тому в транспорті також використовуватимуть QR-коди попередньої системи «Приват24», які також ще діятимуть. 

   

Петицію про запровадження пересадкового електронного квитка на 90 хвилин у Києві зареєстрували на початку березня 2023 року. Міський голова Києва Віталій Кличко підтримав пропозицію, але після цього упровадження квитка вирішили відкласти до завершення війни.

   

У багатьох країнах Європи немає разових квитків, але є квитки на період дії – 30 або 60 хвилин, розповідали The Village Україна «Пасажири Києва»: «Тоді людина не залежна від конкретного маршруту тролейбуса, наприклад. Якщо вона знає, що тут може підʼїхати тролейбусом, а далі сісти на автобус, а потім ще піти на метро й водночас вкластися в годину, то вона купить собі цей квиток на 60 хвилин і встигне скористатися всіма видами транспорту, що необхідні для завершення поїздки».