Анонсували реліз фільму «Незавершений політ» про колишнього очільника МВС Дениса Монастирського, який загинув у січні 2023 року під час аварії гелікоптера.

Картину зняли до роковин аварії, яка сталася 18 січня 2023 року в Броварах неподалік будівлі дитячого садка. Унаслідок падіння гелікоптера загинуло керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін і державний секретар Юрій Лубкович.

«Фільм присвячено дослідженню феномена екс-міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського – його ціннісних орієнтирів і пріоритетів, незвичайного стилю керівництва, реформаторських ідей, які він спромігся запустити до війни, а також жорстких, нерідко контроверсійних рішень, які той ініціював з початком повномасштабного вторгнення РФ задля оборони нашої держави», – йдеться в описі стрічки.

Кадр із фільму. Фото надане творцями стрічки

Для фільму записали близько 40 інтерв’ю з колегами, друзями та родичами Монастирського, розповідають у команді. Зокрема, спікерами стали Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, очільник ГУР Кирило Буданов, прем'єр-міністр Денис Шмигаль і колишній міністр оборони Олексій Резніков.

Творці стрічки описують себе як «друзі та однодумці Дениса, які бачать своєю місією стимулювання суспільного запиту саме на таких політиків, як Монастирський». 

Реліз фільму відбудеться на YouTube 18 січня 2024 року. 

   

Загалом унаслідок падіння вертольота в Броварах 18 січня загинули 14 людей, десять із них перебували на борту. Поранення отримали 25 людей, серед них 11 дітей. Версія про замах на керівництво МВС не підтвердилася.