В урбан-парку на ВДНГ відкриють молодіжний центр вуличних культур навесні 2024 року.

Ініціатори створення парку – всеукраїнська платформа Street Culture, що просуває вуличні культури.

Центр буде розташований у будівлі навпроти бетонного скейт-парку.  Там побудують залу-трансформер, яку відповідно до запиту будуть перетворювати на лекторій, денс-спот чи коворкінг.

У центрі проводитимуть лекції від амбасадорів вуличних культур і спорту, майстер-класи, запускати освітні проєкти, воркшопи й «кібербатли на Playstation»; транслювати лайви подкастів про історію вуличних культур України. Крім того, планують проводити виставки графіті й іншого стрит-арту, тематичні кінопокази й інші події з вуличних культур для підлітків і молоді. 

«Оточення дуже важливе в підлітковому віці, саме тоді формуються головні принципи й світосприйняття людини. Спільнота допомагає підліткам краще зрозуміти своє призначення й розкрити потенціал для самовираження. Під час війни арттерапія й спорт можуть стати найпростішим шляхом, щоб подолати тривожність. Коли ти повністю сконцентрований на справі або власному тілі, не лишається часу для нав’язливих думок», – коментує співзасновник Street Culture й керівник майбутнього центру Єгор Матюхін.

Зараз Street Culture шукають партнерів, спонсорів, донорів, які разом із командою будуть створювати й розвивати молодіжний центр і вуличні культури на території ВДНГ. Пропозиції можна надсилати на пошту команди [email protected].

   

Street Culture – всеукраїнська платформа вуличних культур, заснована в Харкові, співавтори урбан-парку на ВДНГ.  Street Culture проводять міжнародні й національні батли й фестивалі з брейкінгу, стритденсу, стритболу, стритфутболу, паркуру, воркауту, а також майстер-класи й фестивалі та форуми вуличних культур.

Крім того, під час повномасштабної війни команда відкрила Ubran Camp Lviv – шелтер для переселенців у Львові. Будівлею, яку вирішили переформатувати під потреби центру, став колишній занедбаний палац культури в Залізничному районі Львова. Детальніше ми розповідали за посиланням.

   

Урбан-парк на ВДНГ відкрили наприкінці серпня 2021 року. Він є частиною спорткластеру, має майданчики для вуличних видів футболу, баскетболу, танців, воркауту й паркуру, клаймбінгу, дитячі урбан-локації, столи для тенісу й бетонний скейт-парк.