Безготівкові платежі стали доступні в маршутках, що курсують із Києва до Боярки й Вишневого. Це платіжне рішення від «Приватбанку» і Visa, повідомили у пресслужбі банку.

Розрахунок у маршрутках здійснюватимуть у застосунку «Термінал». Його впровадили у 20 автобусах маршруту №368 (метро «Контрактова площа» – Боярка), 18 автобусах маршруту №820 (метро «Контрактова площа» – Вишневе) і десяти автобусах маршруту №805 (метро «Вокзальна» – Вишневе).

Застосунок «Термінал» працює на базі технології Visa Tap to Phone і доступний для Android та iOS. Він дає можливість приймати безготівкові платежі зі смартфона без додаткового обладнання – POS-терміналів, зчитувачів карток чи QR кодів.

Зображення: скриншот із відео «Приватбанк»

Щоб прийняти платіж, потрібно відкрити на смартфоні застосунок «Термінал», ввести суму купівлі й піднести телефон покупцю. Щоб розрахуватися, покупець може прикласти до верхньої частини смартфона картку чи свій гаджет із віртуальним гаманцем.

У «Приватбанку» заохочують всіх перевізників скористатися рішенням для безготівкової оплати.

 

Першою областю України, де запустили безготівкову оплату в приміських автобусах, стала Львівщина. Там для пасажирів приміських і міжміських автобусів встановили валідатори.

Натомість Київ уже п’ять років намагається впровадити безготівкову оплату в маршрутках. У травні 2022 року через збитковість перевезень приватні перевізники вирішили підвищити вартість проїзду до 15 гривень, що спричинило хвилю обурення серед містян.