У червоній залі Центрального залізничного вокзалу Києва відкриють інтерактивну різдвяну виставку «Зірка сходить» 23 грудня.

Експозиція присвячена історії Різдва: від дідухів і святкових страв різних країн до «Щедрика» й різдвяних пісень The Beatles. На ній представлять скульптуру Святого Миколая 18 століття й триметрову роботу «Поклоніння королів», створену для німецького імператора Вільгельма II в 1896 році.

Експозиція складається з трьох блоків. У першому розділі «Дух Різдва» розповідають історії створення різдвяних розповідей і святкових мелодії. Представлена інсталяція про протистояння дідуха і ялинки, а також старовинні прикраси й інтерактивний стіл із різдвяними стравами різних країн. 

У блоці «Образи Різдва» представлять пʼять історичних вертепів, колекцію свічників-трійць, тарілок Львівської кераміко-скульптурної фабрики, костюми з фільму «Памфір» і перформансу Андрія Хіра «Бетлегем». А також кімнату-інсталяцію з авторськими масками Івана Михайлова й колядою. Відвідувачі можуть взяти участь у традиційній різдвяній забаві «хургало» завдяки VR-окулярам, додають організатори.

У третьому блоці «Нова радість» можна погойдатися на семиметрових гойдалках, побачити сходження різдвяної зірки й витягнути передбачення на наступний рік.

Відвідати виставку можна щодня, з 10:00 до 21:00, на другому поверсі Центрального залізничного вокзалу Києва. Вартість квитка для дорослих і дітей від 12 років – 150 гривень; школярів віком до 12 років, студентів і пенсіонерів – 75 гривень. 50% від продажу кожного квитка спрямують на будівництво укриттів в українських школах.

Потрапити на виставку безкоштовно можуть діти до семи років й особи, які супроводжують групу дітей (один супровідник на десять дітей), діти й дорослі з інвалідністю і їхні супровідники, учасники бойових дій, військовослужбовці й члени їхніх родин, а також залізничники – щосереди.

Графік роботи виставки під час свят: 24 й 31 грудня – з 10:00 до 18:00, 25 грудня й 1 січня – з 12:00 до 21:00.

Придбати квитки можна на сайті. Потрапити на закриту презентацію виставки можна за попередньою реєстрацією.