Актор серіалу «Друзі» Метью Перрі помер унаслідок «гострого ефекту» кетаміну, повідомляє The New York Times із посиланням на звіт розтину судмедекспертів у Лос-Анджелесі.

Метью Перрі знайшли 28 жовтня в джакузі. Він помер у віці 54 років. Крім кетаміну, смерть настала внаслідок ішемічної хвороби серця та впливу опіоїду бупренорфіну, кажуть судмедексперти.

За даними журналістів Vice, які посилаються на двох токсикологів, Метью Перрі «навряд чи помер би, якби не був у джакузі»: кетамін не спричинив би зупинку дихання чи серцевий напад. Ішемічна хвороба посилила вплив кетаміну на його серце, але, за словами токсикологів, доказів серцевого нападу немає.

Кетамін – потужний анестетик з психоделічними властивостями, який використовують як альтернативну терапію для лікування депресії, тривоги, ПТСР. Згідно зі звітом, Перрі отримував терапію кетаміном, але останній сеанс відбувся приблизно за півтора тижні до його смерті. У жовтні Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів у США оприлюднило попередження про небезпеку лікування психічних розладів певними версіями препарату.

Крім кетаміну, судмедекспертиза виявила «терапевтичні» рівні бупренорфіну, який використовують для лікування болю й наркотичної залежності. За словами помічника Перрі, той відвідував психіатра і вживав препарат двічі на день за призначенням.

Також знайшли сліди заспокійливих засобів, утім, доказів вживання алкоголю, метамфетаміну чи кокаїну, згідно зі звітом, немає.

   

Найбільш відома робота Метью Перрі в серіалі «Друзі» , а також у фільмах «Дев'ять ярдів» і «Десять ярдів». Торік актор випустив мемуари, де розповів про акторське життя, стосунки та алкогольну й наркотичну залежність.

Перрі не соромився публічно говорити про свою боротьбу з алкоголем і вживанням наркотиків, що іноді призводило до госпіталізації через низку захворювань. За його словами, він провів більше половини свого життя в лікувальних і реабілітаційних закладах.