Оператор «Київстар» відновив роботу 4G у Києві й низці інших регіонів, повідомив Chief Product Officer «Київстар» Михайло Нестор.

 

Зображення: скриншот зі сторінки Михайла Нестора у Facebook

 

Станом на вечір 14 грудня вже відновили роботу понад 90% базових станцій мобільного звʼязку. Були доступні голосовий звʼязок і послуга «Домашній інтернет», пише Нестор.

Відновлення послуг мобільної передачі даних почали з Івано-Франківської області. Станом на ранок 15 грудня 4G також працює в Києві й низці інших регіонів.

Якщо SIM-картка не реєструється в мережі, потрібно перезавантажити телефон, увімкнути й вимкнути «авіарежим», радять у «Київстар».

У деяких населених пунктах усе ще виникають «короткочасні складнощі» з якістю звʼязку, додає оператор.

   

12 грудня в роботі мобільного оператора «Київстар» стався масштабний збій через хакерську атаку – в абонентів пропав звʼязок і доступ до мобільного інтернету. Крім того, абоненти «Київстар» не могли переключитися на національний роумінг, постраждала й робота деяких терміналів і банкоматів «ПриватБанку» й «Ощадбанку». Для вирішення проблеми залучили правоохоронців і спеціальні держслужби, зокрема СБУ.

Відповідальність за атаку взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань, що насправді є хакерським підрозділом головного управління ГРУ.