Різдвяний «Кураж» проведуть на локації Garage 16–17 грудня. Благодійний захід організовують разом із музеєм Івана Гончара й арткураторкою Яриною Сізик.

«Наша мета – сказати простими словами про складну й обʼємну тему. Зібратися 16–17 грудня й передати вам знання про традиційне українське святкування, щоб уже за тиждень, 25 грудня, ви відтворили його у своїх домівках», – кажуть у команді «Кураж».

Що буде на різдвяному «Куражі»?

На «Куражі» будуть лекції про українські традиції на Різдво, музичні концерти, портрети за донейт від фотографів, тату-корнер, зона реабілітаційного центру Superhumans, фудкорт і великий ярмарок, де можна буде придбати етніку, вбрання й оздоблення на подарунок.

У лекторії розповідатимуть про різдвяні традиції, святкові страви, традиційне вбрання українців, також будуть лекції про Різдво в Україні за радянської влади й українську різдвяну музику.

Для дітей працюватиме зона святого Миколая біля зони лекторію. Крім того, на «Куражі» можна буде придбати чи оформити доставку ялинки, а також забрати додому врятовану тварину.

Їжу пропонуватимуть: «100 років тому вперед», Mimosa Pizza, «Міністерство шаурми», Dogs & Tails, «Реберні», Tisto, Soul Kitchen, «Котлета по-київськи» й Fish & Chips.

Солодощі, каву й інші напої можна буде придбати в Bakehouse, Cheesecake Family, Yellow Place, Milk Bar, Fresh Black, Fresh Lemonade і Ponchyk Boy. Серед барів будуть «Синичка», Sabotage Wine, Brut Buro й «Глінтвейн».

Квитки можна придбати онлайн або на місці за 300 гривень. Онлайн-квиток дає можливість зайти на локацію через окремий вхід, не чекаючи в черзі на касі. Для військових, дітей до 12 років, людей з інвалідністю, людей літнього віку й вагітних жінок вхід безоплатний.

Частину донейтів «Кураж» відправить громадській організації Gen.Ukrainian, що займається психологічної реабілітацією дітей. Крім того, «Кураж» допоможе оцифрувати предмети української культурної спадщини в Музеї Івана Гончара.

Коли

16–17 грудня,

12:00–21:00

Де

Garage

вулиця Межигірська, 82

   

«Кураж» – благодійний захід із барахолкою, концертами, лекторієм, який проводять у Києві з 2015 року. The Village Україна поговорили із засновницею «Куражу» Альоною Гудковою про те, як робити івенти доступними для всіх, на що звернути увагу, коли готуєш захід під час війни, і як поєднати наповнення «Куражу» із загальним контекстом.

обкладинка й фото: «Кураж»