«Лун Місто» й громадська організація «Безбар’єрність» створили онлайн-опитувальник, у якому зібрали найважливіші складові архітектурної доступності житла.

Опитування створили, щоб визначити рівень безбарʼєрності житлових будинків в Україні. Отримані відповіді проаналізують і додадуть в онлайн-мапу для користувачів, щоб спростити пошуки житла під власні потреби. Наприклад, перед тим, як орендувати квартиру, можна перевірити, чи зручно жити з маленькою дитиною в обраному будинку, додають організатори.

«Архітектурна доступність житла першочергово важлива для людей з інвалідністю, травмами, ветеранів, ветеранок, людей, які постраждали від війни. Однак безбар’єрність актуальна й для батьків з дитячим візком або санчатами, людей старшого віку», – зазначає кураторка проєкту Анна Денисенко.

Чекліст розробили «Лун Місто», ГО «Безбарʼєрність» і ГО Urban Visionaries географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка.

Заповнення анкети займає до пʼяти хвилин, потрібно надати короткі відповіді (так/ні) на запитання щодо будинку, у якому мешкаєте. Заповнити чекліст можна за посиланням.

 

У листопаді Міністерство цифрової трансформації разом з «Лун Місто» створили мапу, де можна перевірити готовність інтернет-провайдерів до відключень світла.