Google представив запити, які набули популярності у 2023 році в Україні. Компанія проаналізувала, що найчастіше шукали українці й до яких тем найбільше зростав інтерес.

На першому місці запит «Карта повітряних тривог», на другому – «графік відключення світла», а третю позицію займає запит «Пригожин». Також трендові запити року – Deep State, Ізраїль і Каховська ГЕС.

У рейтингу персон, інтерес до яких зростав найбільше протягом року, перше місце посів міністр оборони України Рустем Умєров. Українці також робили запити про Спартака Субботу, Олександра Усика, Кирила Буданова й Ірину Фаріон.

Серед людей, які померли у 2023 році («Пішли назавжди»), крім Пригожина, шукали інформацію про Ніну Матвієнко й Дениса Монастирського.

 

 

У категорії «Фільми» українців найбільше цікавила стрічка Крістофера Нолана «Оппенгеймер», що розповідає про історію створення атомної бомби під керівництвом Роберта Оппенгеймера. Також в першій десятці – «Аватар 2: Шлях води», українська анімація «Мавка», «Барбі» й фільм Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург». У десятку найпопулярніших фільмів також увійшов російський фільм «Чебурашка».

 

Серед телевізійних серіалів лідером став «Венздей». Крім того, українці шукали нові сезони серіалів «Гарний лікар», «Будиночок на щастя», «Відьмак», а також турецькі драматичні серіали «Криваві квіти» й «Зимородок». На сьомому місці також опинився російський серіал 2023 року «Слово пацана».

У категорії «Покупка року» українці найбільше цікавилися, де купити калій йодид. Також серед топових запитів щодо покупок – генератор (лідер 2022 року), онлайн-квитки на «Укрзалізницю», нова модель iPhone і повербанк.

Також у 2023 році українські користувачі шукали, що таке гепатит А, HAMAS та РЕБ. Крім того, українці намагалися з’ясувати значення слів «Редан», «Макеба» й «ІПСО».

   

«Карта повітряних тривог», «новини України» і «єДопомога» були найбільш популярними запитами в українському Google у 2022 році. До першої десятки також увійшли запити, як-от: «мапа України», «байрактар» і новий сезон ТБ-шоу «Холостяк».