З початку 2023 року в Києві демонтували 25 562 незаконних вивісок та конструкцій, повідомляють в Управлінні з питань реклами КМДА та КП «Київреклама».

Найбільше вивісок і рекламних засобів прибрали із фасадів будинків, близько 16 000 одиниць. Найпоширеніше порушення – перекриття декоративних елементів фасаду, об’єктів інженерних комунікацій (зливні та газові труби, витяжки), повне або часткове перекриття вікон.

На другому місці за кількістю демонтажів – штендер, виносна конструкція у формі арки або прямокутника. За 11 місяців в Києві прибрали 5 420 одиниць такої реклами. Третє місце за кількістю демонтованих конструкцій посідає реклама на парканах. На елементах огородження демонтували 2 690 рекламних засобів.

Крім того, в місті прибирали незаконні наземні конструкції, рекламу з дахів будівель, опор освітлення та об’єктів транспортної інфраструктури.

Зокрема в листопаді демонтували 2680 незаконних вивісок та рекламних засобів. Із них 1867 прибрали власники на вимогу управління, а 813 конструкцій демонтувало КП «Київреклама».

«Особливо відзначилася конструкція закладу «Жовте Море» з великим товстим коробом та загальною площею 36 квадратних метрів. В тому коробі помістився б ще один магазин. А на вулиці Здолбунівський власники автомайстерень побудували двоповерхову вежу з рекламних банерів біля паркану», – коментують в Управлінні з питань реклами КМДА.

 

   

Для того, щоб конструкцію не демонтували, її необхідно розміщувати відповідно до документів. На вивіску видають повідомлення про відповідність вимогам порядку, а на рекламний засіб – дозвіл на розміщення зовнішньої реклами. За самовільне розміщення конструкцій передбачена адміністративна відповідальність. Вимоги до вивісок і рекламних засобів, а також алгоритм дій оформлення можна переглянути на сайті Управління з питань реклами.