Компанія Bolt підбила підсумки 2023 року: розповіли про найпопулярнішу страву в Bolt Food, найдовші поїздки на самокаті й таксі Bolt, а також головні маршрути для поїздок у Києві.

Bolt Food

Найпопулярніша страва, яку замовляли через Bolt Food, – бургер. У 2022 році, наприклад, найчастіше замовляли чизбургер.

McDonaldʼs біля станції метро «Лукʼянівська» став рекордсменом за кількістю замовлень за підсумками року. Усього за рік бургерів замовили більше мільйона – 1 154 524 штуки.

Година пік для замовлень їжі – 13:11. Найдорожче з них коштувало 15 690 гривень. Рекордсменом став користувач Bolt Food, який замовляв їжу 638 разів.

Bolt Rides

Найдовша автомобільна поїздка за рік – 754 кілометри. Пасажир заплатив за неї трохи більш як 21 тисячу гривень. Найактивніший користувач року здійснив у Bolt 1327 поїздок, це майже чотири поїздки щодня.

Центральний залізничний вокзал у Києві залишився найпопулярнішим пунктом висадки й посадки пасажирів. Поїздки найчастіше замовляють з 21:00 до 22:00. Рекорд чайових у Bolt за 2023 рік – 300 гривень.

Застосунок Bolt отримав декілька нових функцій у 2023 році: додали заплановані поїздки, кнопку екстреної допомоги й можливість поділитися деталями поїздки з друзями, а також можливість телефонувати водію через застосунок.

Крім того, у деяких містах України Bolt поповнив перелік опцій для замовлення поїздок, зокрема, додав категорії «Економ» і «Бізнес».

Bolt Scooters

Понад 500 тисяч людей скористалися самокатами Bolt із початку 2023 року. Найпопулярніша локація старту поїздки у Києві – станція метро «Політехнічний інститут», а завершення поїздки – «Золоті ворота».

Найдовшу поїздку на самокаті Bolt на відстань 28,4 кілометра зафіксували в Дніпрі, а райдер з найбільшою кількістю поїздок (853) здійснив їх у Львові.

Кількість міст, де можна орендувати самокат Bolt, у 2023 році збільшили до девʼяти, додавши Рівне, Ужгород, Хмельницький і перезапустивши сервіс у Дніпрі. Географію сервісу обіцяють продовжити розширювати й у 2024-му.

У компанії Bolt також кажуть, що за рік перерахували 800 тисяч гривень фонду «Таблеточки» і ще 1,5 мільйона фонду «Повернись живим». Також стартував волонтерський проєкт Bolt «Доставка добра» й організували поїздки на понад 2 мільйони гривень для партнерів компанії НДСЛ «Охматдит», благодійних фондів «Життєлюб» і «Таблеточки», Центру громадського здоров’я України.

   

Bolt – естонська компанія, яка обʼєднує сервіс замовлення таксі й оренди самокатів, а також доставлення їжі й продуктів.

обкладинка й фото: Bolt