Нову ділянку Великої кільцевої дороги від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту відкрили в Києві, повідомляє міський голова Віталій Кличко.

Це вже третя відкрита частина кільцевої дороги. Довжина нової ділянки – 1,1 кілометра. Будувати нові шматки дороги почали ще у 2016 році. «Фактично це Північна об’їзна дорога столиці», – кажуть у КМДА.

Будівництво трьох нових ділянок підводитиме дорогу до тунелю під Дніпром, який має сполучати лівий і правий береги річки і виходити на Троєщину. Проєктом займається Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

У КМДА кажуть, що після будівництва тунелю зменшиться навантаження на дороги й кількість транзитного транспорту, що їздить через центр міста й мости через Дніпро. Крім того, це нібито вплине на екологію та зменшить накопичення загазованості.

В ініціативі «Пасажири Києва» кажуть, що гроші – понад 20 мільярдів гривень – можна витратити на відновлення зруйнованої інфраструктури міста або зʼєднання ліво- і правобережної трамвайної мережі, що передбачене в Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

  

Проєкт майбутньої Великої кільцевої дороги в Києві представили у серпні 2020 року. Вона має з’єднати Ірпінь, Ворзель, Васильків, Обухів, Українку, Бориспіль і Бровари. Ділянку кільцевої дороги від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської протяжністю 1,2 кілометра відкрили в грудні 2021 року.

Редакція The Village Україна розповідала, що це за проєкт і чи потрібен він Києву й Україні.

обкладинка й фото: КМДА