«Нова пошта» відкрила відділення в чеському Брно, повідомляють у пресслужбі. Це друге за розміром місто Чехії, яке вважають економічним центром країни.

Відділення працює за адресою Trnitá 491/5, 602 00. Там можна відправляти й отримувати документи й посилки з України вагою до 30 кілограмів. Термін доставлення становить п’ять днів.

У 2024 році «Нова пошта» планує відкрити відділення ще у чотирьох чеських містах – Острава, Пльзень, Ліберець і Чеське Будейовіце, заявляє виконавчий директор «Нової пошти» в Чехії і Словаччині Володимир Стеренчук.

   

Це вже третє відділення «Нової пошти» в Чехії. «Нова пошта» вийшла на ринок Чехії в червні й відрила одразу два відділення в Празі, поштове й вантажне. Також з будь-якої адреси в країні доступна кур’єрська доставка й адресний забір вантажів до 1000 кілограмів. Крім того, працює доставлення в поштоматах і пунктах видачі.

   

«Нова пошта» відкрила свої філії в десяти країнах Європи: ЛатвіїНімеччиніПольщіЛитвіЧехії, ЕстоніїРумуніїСловаччині, Молдові й Угорщині.

Попередній графік запуску відділень Nova Post у Європі оприлюднив у листопаді співзасновник компанії «Нова пошта» Володимир Поперешнюк. У переліку – 18 міст: від Парижа й Лондона до Осло й Копенгагена. Наприклад, до вересня 2024 року відділення Nova Post мають зʼявитися в Хорватії, Греції, Данії, Норвегії, Туреччині, Словенії, Португалії, Бельгії, Швейцарії.