Народний депутат і член комітету з питань антикорупційної політики намагався дати хабар топпосадовцю Держагенства з питань відновлення, йому оголосили про підозру, повідомляють у НАБУ й САП.

За даними видання Liga.net, яке посилається на джерело в правоохоронних органах, підозрюваний – Андрій Одарченко з партії «Слуга народу». Він намагався дати хабар голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму.

Нардеп пропонував хабар у криптовалюті Bitcoin й еквіваленті 50 тисяч доларів. У обмін він просив посприяти йому в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт об’єкта інфраструктури, який йому підконтрольний.

У САП зазначають, що йдеться про ремонт будівель університету, де нардеп продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту призупинили). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

Після виділення коштів із фонду на криптогаманець посадовця, який став викривачем корупції, надійшов перший транш неправомірної вигоди, еквівалентний 10 тисячам доларів США.

Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода в криптовалюті, яку вдалося задокументувати, додають у НАБУ.

Нардеп отримав підозру за частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу. Максимальне покарання за цією статтею – до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна чи без неї.

   

Андрій Одарченко – народний депутат дев’ятого скликання за 170 округом (Харків) від партії «Слуга народу». Був деканом факультету управління торговельно-підприємницької та митної діяльності Харківської державної академії технології та організації харчування.

Фото: САП і НАБУ