Онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків запустили в Україні, повідомляє Фонд Народонаселення ООН (UNFPA Ukraine).

Чат запустили до Міжнародного дня чоловіків, який відзначають 19 листопада. Він безоплатний, анонімний та працює цілодобово.

Писати можна з будь-яких питань, що викликають стрес: проблеми на роботі чи стосунках, переживання через війну, складнощі у регуляції гніву. Психологічну підтримку в форматі онлайн запустили, щоб допомогти чоловікам стабілізувати свій емоційний стан, знайти внутрішні ресурси для виходу зі складних ситуацій та усвідомити проблемні аспекти поведінки, коментують в UNFPA Ukraine.

Звернутися за консультацією можна один раз на добу. Тривалість консультації – до 90 хвилин. Операторами й операторками чату є кваліфіковані психологи й психологині з багаторічним досвідом роботи, кажуть у Фонді Народонаселення ООН в Україні.

Знайти чат можна у Telegram, Viber або на сайті лінії підтримки для чоловіків.

   

У жовтні 2022 року Фонд Народонаселення ООН в Україні запустив безоплатну, анонімну й цілодобову лінію психологічної підтримки для чоловіків за номером 2345. За більш ніж рік роботи отримали понад 9200 дзвінків, тому вирішили створити онлайн-чат як доповнення до гарячої лінії.