Укриття зі спортивним простором для єдиноборств відкрили в гімназії Дарницького району Києва, повідомляє заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко.

Сховище площею майже 500 квадратних метрів облаштували в гімназії №62. Щодня в просторі займаються єдиноборствами до 100 дітей, тож його орендатор, дитяча спортивна секція «Сьогун», співфінансував ремонт.

До фінансування також залучили кошти місцевого й державного бюджетів. «Витрачено небагато, трохи більше двох мільйонів гривень, тож це ще й приклад того, що укриття – це не завжди дорого», – коментує Тимур Ткаченко.

В цьому укритті можуть перебувати до 800 людей одночасно, додає міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

   

У жовтні запустили портал «Залізне укриття», де можна стежити за оновленням бомбосховищ в Україні. Для облаштування укриттів створили єдиний стандарт, який вирішили назвати «залізним укриттям». За словами Камишіна, міністерство облаштовує нові укриття з «усіма учасникми процесу»: від органів місцевого самоврядування, комунальних балансоутримувачів до ДСНС і благодійних фондів.