У лісах Києва висадили понад 321 тисячу дерев за рік, повідомляє директор департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Нові саджанці засіяли на території близько 13,5 гектара. За осінній період висадили понад 150 тисяч сіянців. Третина з них – це листяні породи (дуб, яблуня лісова, горобина, бархат амурський, алича), а решта – хвойні.

Тепер загальна площа територій, підпорядкованих лісопарковому господарству у межах Києва, становить понад 31 тисячу гектарів.

КП «Святошинське лісопаркове господарство» за рік висадило понад 180 тисяч сіянців, «Дарницьке лісопаркове господарство» – понад 88 тисяч, а «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» – майже 54 тисячі сіянців.

   

З початку 2023 року комунальні підприємства з утримання зелених насаджень висадили в місті майже 5,5 тисячі дерев, близько 62 тисяч кущів і шість мільйонів квітів.

Читайте інтервʼю The Village Україна з головою управління екології та природних ресурсів КМДА Олександром Возним про вертикальне озеленення в Києві, підрахунок дерев міста, проблему скошення газонів, вплив війни на довкілля й «сміттєву реформу».