Історичну вивіску з написом «Мисливець» на Несторівському провулку, 7, відновить фонд «Має значення».

Вивіска в аварійному стані й може впасти в будь-який момент. «За експертною оцінкою наших реставраторів, ця зима буде останньо для неї», – кажуть у фонді.

 

 

На демонтаж і транспортування вивіски вже зібрали вісім тисяч гривень. У майстерні, куди перевезуть вивіску, реставратори зможуть оцінити, скільки літер можна врятувати, а скільки доведеться замінити копіями. Після цього фонд запустить збір на відновлення вивіски. «Мисливця», зокрема, планують підсвітити неоном, як це було раніше.

  

У вересні активісти благодійного фонду зі збереження архітектурної спадщини «Має значення» відновили історичну вивіску одного з найстаріших фотосалонів Києва. Фонд також планує відновити історичну вивіску «Перукарня» на Подолі. Вивіска втратила три літери, ті, що залишилися, потребують ремонту.

На початку липня на Подолі відреставрували вивіску «Квіти» 1956 року. Вивіска є частиною особняка 1913 року, який ще називають будинком Тернавського. За ініціативою стоять активісти руху «Має значення», які до повномасштабного вторгнення займалися відновленням історичних дверей у Маріуполі.

Редакція The Village Україна поговорила з ініціатором і волонтером проєкту Ярославом Федоровським про Маріуполь, сутички з міською владою, взаємодію з Київрекламою, критику від урбаністів, ставлення до радянської спадщини й плани на майбутнє.