Київський метрополітен планує придбати літери для перейменованих станцій за 929 тисяч гривень, відповідний тендер опублікували на Prozoro.

Для заміни назв станцій метро «Звіринецька» (раніше – «Дружби народів») і «Площа Українських Героїв» (раніше – «Площа Льва Толстого») замовили по чотири комплекти літер, які виготовлять з полірованого алюмінію з підвищеною стійкістю до корозії. Вони будуть світло-мідного кольору і вкриті лаком. Шрифт буде товщиною 50 міліметрів й оздоблений рослинними декоративними вставками.

Роботи мають виконати до 29 лютого 2024 року.

   

У метрополітені зазначили, що назва «Площа Українських Героїв» є найдовшою серед інших назв і потребує виготовлення 104 символів. Для станції «Звіринецька» необхідно виготовити 52 символи.

Дизайн і шрифт для нових назв метро «Площа Українських Героїв» і «Звіринецька» розробив київський дизайнер Богдан Гдаль. Український дух у самих літерах дизайнер вирішив передати через оригінальні історичні форми деяких літер і стиль з початку 20 століття епохи Нарбута й Кричевського.

У січні 2023-го кияни підтримали перейменування станцій під час голосування в застосунку «Київ цифровий». Нову назву для станцій затвердила Київрада 18 травня.