Клас «Експрес», автомобілі якого мають право рухатися смугами громадського транспорту, запустив онлайн-сервіс виклику авто Uklon, повідомили в пресслужбі компанії.

Водії класу «Експрес» мають ліцензії на внутрішні перевезення пасажирів на таксі, відзначають в Uklon. Ліцензованим перевізникам таксі дозволили рух смугами громадського транспорту у 2020 році.

На великих дистанціях послуга «Експрес» дозволяє скоротити тривалість поїздки більш як на 30 хвилин, якщо порівнювати з іншими класами перевезень, кажуть у компанії.

Наразі новий клас доступний лише в Києві, але географію сервісу планують розширювати. У Києві вже доступно понад 450 автомобілів класу «Експрес», серед яких Ford Focus, Toyota Corolla, Hyundai Sonata. Більшість із них позначені спеціальними наліпками.

Середня вартість поїздки класом «Експрес» буде дещо вищою за середню вартість поїздки класом «Комфорт», кажуть у компанії.

 

 

   

У квітні 2023-го Uklon запустив клас авто «Інклюзивний», який доступний в Києві й передмісті в радіусі 20 кілометрів. Авто такого класу оснащені підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки й кріпленнями для фіксації колісного крісла. Інклюзивними авто Uklon скористалися майже 2000 разів за перші три місяці від запуску.