Історичну вивіску «Перукарня» на вулиці Почайнинська, 57–59, планує відновити фонд «Має значення».

Про історичну вивіску повідомила підписниця фонду. Вивіска втратила три літери. Ті, що залишилися, потребують ремонту. Поруч працює перукарський салон, побудований ще за радянських часів.

Фонд отримав згоду від власниці салону на реставрацію й демонтаж. Щоб оцінити вартість реставрації, потібно зняти одну літеру й відвезти в майстерню.

Фонд планує відреставрувати всі літери, а замість трьох загублених виготовлять копії. Для цього закликають людей, які живуть поруч, допомогти знайти драбину.

   

У вересні активісти благодійного фонду зі збереження архітектурної спадщини «Має значення» відновили історичну вивіску одного з найстаріших фотосалонів Києва.

На початку липня на Подолі відреставрували вивіску «Квіти» 1956 року. Вивіска є частиною особняка 1913 року, який ще називають будинком Тернавського. За ініціативою стоять активісти руху «Має значення», які до повномасштабного вторгнення займалися відновленням історичних дверей у Маріуполі.

Редакція The Village Україна поговорила з ініціатором і волонтером проєкту Ярославом Федоровським про Маріуполь, сутички з міською владою, взаємодію з Київрекламою, критику від урбаністів, ставлення до радянської спадщини й плани на майбутнє.