Простір психоемоційної підтримки «Літокрил» для дітей, які постраждали від війни, відкрили поблизу станції метро «Театральна» в Києві.

Простір має три кімнати: дві для групових занять й одна для психологічних сесій. Усі заняття розписані погодинно для дітей різних вікових груп: від 4 до 7 років, 8–11 років і 12–16 років.

У «Літокрилі» діти граються, беруть участь в арт- і казкотерапії. Кваліфіковані психологи надають безкоштовні психологічні консультації, зокрема, працюють з тривожними й депресивними станами дітей і їхніх батьків у групах чи індивідуально.

«Багато родин бігли з окупованих територій або від вибухів. Після цього вони мають пристосуватися до життя у великому місті, знайти роботу, школу або садок, друзів. Це складно прожити не тільки батькам, але й дітям, які часто не можуть розповісти мамі з татом, що насправді відчувають після пережитого», – каже кураторка проєкту Ольга Кабанець. 

Щотижня в «Літокрилі» проводять майстер-класи: театральні студії, змішані єдиноборства, орігамі, кулінарія, а також медіашкола з вивчення телебачення й знімання дитячих новин. Для найменших дітей проводять заняття з підготовки до школи, роблять вправи на логіку, памʼять й увагу.

Це вже третій хаб від благодійного фонду Rescue Now, перші два працюють у Харкові. Ще один заклад на лівому березі Києва відкриють у січні 2024 року.

Де

вулиця Чикаленка, 25

Телефон

063 408 80 55

 обкладинка й фото: Rescue Now