Благодійний фонд «Голоси дітей» збудує реабілітаційний центр на Київщині, який буде розташований за 30 хвилин їзди від міста.

Планують проводити психологічні відновлення для родин із дітьми, які постраждали внаслідок війни. Залучатимуть психологів і соціальних фахівців, щоб подолати наслідки війни й допомогти дітям із соціальномим розвитком.

Процес будівництва центру може тривати півтора-два роки, зазначають у благодійному фонді.

«Голоси дітей» щороку організовує табори для дітей і проводить психологічні програми відновлення для жінок із дітьми, які втратили чоловіків на війні чи пережили інший травматичний досвід. 

У березні 2022 року благодійна ініціатива Bandle for Ukraine передала організаторам фонду близько 2,798 мільйона доларів на будівництво центру. Суми цих коштів вистачить на часткове будівництво, тож команда шукає нових донорів для цього проєкту.

Наразі «Голоси дітей» шукає архітектурне бюро для розробки реабілітаційного центру. Податися на тендер можна за цим посиланням.

   

«Найімовірніше, кожна українська дитина вже має родичів чи друзів родини, які волонтерять чи самі пішли на фронт. Тому я б ставила питання про те, як знизити рівень тривоги й занепокоєння та підтримувати одне одного в цій складній ситуації якнайкраще», – розповідає в матеріалі The Village Україна психологиня фонду «Голоси дітей» Олена Іванова.