Довічне увʼязнення отримав російський агент, який навів ракети на будівлю Харківської ОВА й цивільну інфраструктуру міста, повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Через ракетний удар, якого росіяни завдали 1 березня 2022 року, загинула 31 людина. Будівля Харківської ОВА, оперний театр, філармонія й частина житлового масиву значно пошкоджені.

Фото: будівля Харківської ОВА після ракетного удару, якого окупанти завдали 1 березня

38-річного чоловіка визнали винним у державній зраді, поширенні матеріалів, які виправдовують збройну агресію РФ проти України, а також незаконному зберіганні вогнепальної зброї й боєприпасів.

Слідство встановило, що корегувальник вогню збирав інформацію про ЗСУ й інфраструктуру Харкова з лютого по квітень 2022 року, а дані передавав двом жінкам, які працюють на російські спецслужби. Координати Харківської ОВА він надіслав одній з кураторок 28 лютого 2022-го.

Суд також визнав, що засуджений заперечував у соцмережах збройну агресію РФ і схвалював дії окупантів, зокрема, поширював проросійську пропаганду про те, що в місті Мерефа нібито «американські вчені проводили випробування небезпечних біологічних препаратів». Чоловік своєї вини не визнав і зазначив, що «нічого не знає й не передавав жодної інформації в РФ».

обкладинка й фото: Олег Синєгубов