Корпус реабілітаційного центру «Незламні» відкриють у приміщенні Львівської євпархії УПЦ МП на вулиці Пекарській, розповів голова комісії охорони здоровʼя та соцзахисту Львівської міської ради Валерій Веремчук виданюю Tvoemisto.

У центрі реабілітації облаштують 70 ліжкомісць. Приміщення здебільшого заповнять палатами для пацієнтів, там не буде операційних кімнат. У новому корпусі планують доліковувати пацієнтів, які потребують тривалого відновлення.

Будівля у Львові на вулиці Пекарській, 57–59

Для облаштування ще одного корпусу «Незламні» залучать грантові кошти. Утім, кінцеву вартість проєкту поки не можуть назвати, адже поки що немає проєктно-кошторисної документації, її хочуть розробити до лютого 2024 року.

82% комплексу приміщень на вулиці Пекарській уже зареєстрували за Першим територіальним медичним обʼєднанням. Наразі там встановлюють вікна за кошти міського бюджету.

  

У реабілітаційному центрі «Незламні» (Unbroken) з початку повномасштабної війни отримали допомогу вже 13 000 поранених військових і цивільних. Редакція The Village Україна детально розповідала про центр «Незламні», реабілітацію українських захисників, виготовлення протезів і співпрацю Першого медобʼєднання Львова з іноземними спеціалістами.

обкладинка й фото: Андрій Садовий