ЛГБТК+ спільнота запустила флешмоб поцілунків у церкві Андрія Первозванного у Львові, де гурт «Жадан і Собаки» та Христина Соловій зняли частину кліпу на пісню «Серце». Флешмоб почався зі світлини, де цілуються двоє дівчат, яку виклала Аліна Шубська.

Кліп на пісню «Серце» спочатку вимагали видалити через «пропаганду антихристиянських цінностей», в церкві також поскаржилися, що кліп порушує сценарій, про який нібито домовлялися наперед. Пізніше УГКЦ усунула керівництво церкви Святого Андрія через знімання кліпу.

Фото: Аліна Шубська

Обʼєднання «Військові ЛГБТК+» закликало гей-пари долучатися до флешмобу й цілуватися в церкві Андрія Первозванного у Львові.

«У такий спосіб нагадувати тим, хто проводить там свої обряди те, що вони не мають сили засуджувати й карати за любов», – каже очільник обʼєднання Віктор Пилипенко.

 

 

   

Гурт «Жадан і Собаки» і співачка Христина Соловій 20 жовтня випустили кліп на пісню «Серце». Частину знімань проводили в церкві святого Андрія Первозванного, що у Львові.

У церкві Андрія Первозванного заявили, що звернулися до виконавців із проханням видалити кліп: «Він пропагує антихристиянські цінності й порушує суть і сценарій кліпу, про який ми наперед були поінформовані».

Керівництво Андріївської церкви УГКЦ у Львові звільнять через знімання в храмі кліпу Сергія Жадана та Христини Соловій, заявив ієромонах УГКЦ, отець Юстин (Юрій) Бойко. Львівська архиєпархія УГКЦ також заявила, що дозвіл на знімання кліпів у її храмах будуть надавати архиєпископи.