Підземну школу з укриттям, яке має витримувати пряме влучання із ЗРК С–300, зводять у Коротичах на Харківщині, повідомляє очільник ОВА Олег Синєгубов.

«Це фактично школа під землею, де зможуть навчатися діти», – каже Синєгубов. Це перше з укриттів такого типу, які планують звести на Харківщині.

Будівництво школи в Коротичах

Укриття одночасно зможе вмістити близько 500 людей, що відповідає кількості учнів і педагогів у закладі освіти, кажуть в Харківській ОВА. Крім того, сховище буде здатне прихистити людей із сусіднього дитсадка, офісів й інших споруд.

Вартість робіт складає 99 мільйонів гривень. В підземному укритті буде кілька приміщень, санітарні кімнати, три виходи й автономне джерело електроенергії. Біля школи облаштують футбольне й баскетбольне поле та зелену зону.

Державна субвенція на облаштування укриттів для Харківщини складає понад 224 мільйони гривень. Ці кошти направлять на будівництво, капітальні ремонти й розроблення проєктно-кошторисних документацій для 31 обʼєкта.

 

Із вересня 2023 року в Харкові відкрили 65 «метрокласів» на пʼяти станціях метро, розповів міський голова Ігор Терехов. За його словами, в «метрошколі» навчається 1187 дітей, що на 21% більше, ніж на початку навчального року.