До переліку медіасервісів РФ, що діють на території України, внесли ще 16 платформ, серед яких піратські сайти HD Rezka, Kinogo, «Гидонлайн» і Filmix, повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Робота цих медіасервісів на території України має бути припинена. Нацрада з питань телебачення поінформує про це міжнародні платіжні системи, платформи цифрової дистрибуції мобільних застосунків, НКЕК та інші органи.

До переліку заборонених сервісів внесли також платформи 24ТВ, Amediateka, Baskino, Kinokrad і Kinotochka.

Підставою для заборони низки сервісів стала невідповідність структури їхньої власності або спрямованість на російську аудиторію, кажуть у Нацраді з питань телебачення.

Деякі сервіси використовують доменне ім’я з РФ або російську мову інтерфейсу за замовчуванням; користуються правилами, які базуються на російському законодавстві; а також надають доступ до програм, що становлять загрозу національній безпеці України, уточнюють в Нацраді.

Загалом до переліку сервісів держави-агресора вже внесені 22 медіасервіси.

В HD Rezka відреагували на рішення Нацради, заявивши, що воно не є підставою для блокування з огляду на «бекграунд та принциповість» команди. За однією з версій, власником ресурсу є сервіс-балансер Collapce, що походить з України, пише видання «Ліга» з посиланням на дослідження російської IT-компанії Group-IB.

   

Де дивитися серіали й фільми легально? Редакція The Village Україна підготувала великий гід стримінговими сервісами в Україні. Розповідаємо, як обрати підписки, які підходять саме вам.