Майже 1850 незаконних елементів благоустрою демонтували в Києві з початку осені, повідомляє в.о. директора КП «Київблагоустрій» Андрій Коваль.

Найбільше конструкцій з тих, що демонтували, – ятки сезонної торгівлі. Це близько 1300 споруд. «Це пов’язано з тим, що під час осіннього періоду збору врожаїв на вулицях столиці з’являється дедалі більше торгівлі «із землі», – кажуть у КП «Київблагоустрій».

Крім того, комунальники спільно з власниками, які самостійно прибрали власні МАФи, демонтували ще 113 засобів пересувної торгівлі, понад 250 тимчасових споруд й інші незаконні конструкції.

Усім власникам МАФів попередньо вносили приписи з вимогою надати дозвільні документи й самостійно прибрати споруди, кажуть комунальники. Демонтовані елементи благоустрою перевезли й тримають на майданчиках тимчасового зберігання КП «Київблагоустрій».

   

У Києві з початку осені почали роботи з озеленення, висадили майже 2000 дерев, 24 тисячі кущів і близько 900 тисяч багаторічних квітів. Із початку 2023 року комунальні підприємства з утримання зелених насаджень висадили в місті майже 5,5 тисяч дерев, близько 62 тисяч кущів і шести мільйонів квітів.

обкладинка й фото: КП «Київблагоустрій»