Київ з початку повномасштабного вторгнення РФ провів закупівель у Prozorro для ремонту й утримання доріг на 5,4 мільярда гривень, повідомляє проєкт Dozorro.

Найбільше дорожніх робіт замовив «Київавтодор» і підпорядковані йому підприємства – на 5,2 мільярда гривень. Закупівлі здебільшого оголошували конкурентно – із завершених лише пʼять договорів підписали поза Prozorro.

Водночас 80% завершених закупівель мали лише одного учасника. Натомість за тендер на ремонт вулиці Гната Хоткевича в Деснянському районі за 14 мільйонів гривень змагалися одразу сім компаній.

Найбільші закупівлі ремонтів і реконструкцій

  • реконструкція транспортної розв’язки на перетині Богатирської й Полярної в Оболонському районі – майже 1,3 мільярда гривень (ТОВ «Автомагістраль-Південь»);
  • капітальний ремонт ділянки Кільцевої дороги від Жулянського шляхопроводу до повороту на Вишневе – 970 мільйонів гривень, (ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл»);
  • реконструкція на перетині вулиць Дегтярівської й Довженка – 920 мільйонів гривень, (ТОВ «Ростдорстрой»). Саме тут 30 вересня обвалилися конструкції Дегтярівського шляхопроводу.

Крім вулиць, також ремонтують асфальт на прибудинкових територіях і в міжквартальних проїздах. На Prozorro з 24 лютого 2022 року оприлюднили 271 договір на суму в майже 286 мільйонів гривень. Карту ремонтів можна переглянути за посиланням.

У деяких районах закупівлі ще тривають, це 30 замовлень на суму 26,7 мільйона гривень. Найбільше коштів на оновлення доріг у дворах планують витратити в Дарницькому (61,1 мільйона гривень) і Голосіївському (59,5) районах, а найменше – у Печерському (1,3 мільйона).

   

Dozorro – один із проєктів Transparency International Ukraine, який стежить за публічними закупівлями. Це частина глобального руху Transparency International, який працює над змінами для зниження рівня корупції в Україні.