Виконувачем обовʼязків головного тренера «Динамо» тимчасово став ексворотар «Динамо» та збірної України з футболу Олександр Шовковський.

Шовковський уже виконував обовʼязки головного тренера наприкінці минулого сезону, коли Луческу перебував на лікарняному через операцію на нозі. До цього він був асистентом румунського наставника у «Динамо».

 

 

У тренерському штабі Олександра Шовковського працюватимуть асистенти Луческу в «Динамо», зокрема, екскапітан «Динамо» Олег Гусєв, Еміль Карас і Михайло Михайлов.

Луческу заявив, що залишає посаду головного тренера «Динамо» 3 листопада. Це сталося на пресконференції після поразки від «Шахтаря» з рахунком 0:1. Після втрати очків у 13-му турі «УПЛ» серія киян без перемог сягнула чотирьох матчів – команда посідає сьоме місце в таблиці премʼєр-ліги України.

   

Олександр Шовковський – 48-річний український ексфутболіст у тренер. За свою карʼєру в «Динамо» провів рекордні для клубу 653 матчі й 14 разів ставав чемпіоном країни. Входить у трійку футболістів, що провели найбільше матчів за національну збірну України, також він один із чотирьох воротарів за всю історію футболу, які зіграли сто й більше матчів у Лізі чемпіонів УЄФА.

Тренерську карʼєру розпочинав у 2018 році на посаді асистента Андрія Шевченка, який очолював національну збірну України. У 2020 році Шовковський став депутатом Київради дев’ятого скликання від партії Віталія Кличка «Удар».

   

Мірча Луческу  румунський футболіст і тренер, йому зараз 78 років. Головним тренером київського «Динамо» став у 2020 році. Раніше він був тренером «Шахтаря». За три з половиною сезони в «Динамо» він виграв з клубом чемпіонат, Кубок та Суперкубок України.

обкладинка: Олександр Шовковський