У ніч на 3 листопада РФ масовано атакувала Україну безпілотниками, повідомляє МВС. Для атаки задіяли близько 40 дронів, 24 із них вдалося знищити, пишуть Повітряні Сили. Крім того, ліквідували керовану авіаційну ракету Х-59.

Дрони запускали хвилями, вони прямували в різних напрямках малими групами. Протиповітряна оборона працювала в більшості регіонів, відзначають у Повітряних Силах.

UPD. В Офісі президента уточнили, що ППО працювала на території десяти областей: Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Київської, Кіровоградської, Вінницької, Хмельницької і Львівської. 

Влучання зафіксували у Львівській й Одеській областях. У Харкові внаслідок атаки пошкоджений заклад освіти.

Львівщина

Над Львівською областю знищили 11 безпілотників, повідомили в ОВА. Водночас зафіксували пʼять влучань в обʼєкт критичної інфраструктури. Пожежу, яка виникла на обʼєкті, ліквідували. Люди не постраждали.

Загалом на захід України прямували 16 ворожих ударних дронів, відзначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Одеська область

Над Одещиною ППО знищила два безпілотники, водночас є влучання по технічній території інфраструктурного обʼєкта. Постраждалих і значних руйнувань не зафіксували, пише ОВА.

Харків

За попередньою інформацією, по Харкову завдали удару чотирма дронами-камікадзе, повідомляють в ОВА. Унаслідок атаки частково зруйнований заклад освіти, пошкоджень зазнали житлові будинки, будівля СТО, господарчі споруди й автомобілі. Поранених немає.

UPD 9:45. Влучання трьох безпілотників зафіксували в Основʼянському районі, ще одного – у Шевченківському районі, повідомляє Харківська обласна прокуратура. Крім того, відбулося займання двох нежитлових будівель у передмісті. За попередньою інформацією, через обстріл пʼятьма БПЛА.

Фото: Харківська ОВА

UPD 12:55. Окрім будівлі навчального закладу, дрони влучили в будівлі СТО й  гуртожитку, у якому проживали переселенці, повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов. На пошкоджених житлових будинках поряд із місцями прильотів ремонтуватимуть дахи.

Фото: Ігор Терехов

Івано-Франківщина

В Івано-Франківській області близько шостої ранку впали уламки збитого безпілотника в Калуському районі. Виникла пожежа в гуртожитку, її ліквідували, пише МВС.

UPD 9:35. В області був атакований військовий обʼєкт, повідомляє ОВА. Пожежу на обʼєкті локалізували.

Новина оновлюється...