Організатори цьогорічного маршу «ХарківПрайд-2023» заявляють про перешкоди, з якими вони зіткнулися під час підготовки п’ятої ЛГБТ+ події.

Перешкоди чинила місцева влада, яка заборонила «ХарківПрайду» розміщувати  рекламу в місті.

Фото: Реклама, яку не дозволили розмістити

«У нас була запланована рекламна кампанія. Планували вийти на майданчики метрополітену, але вони відмовили. Переорієнтувалися на зовнішню рекламу на вулицях Харкова. Знову отримали відмову. На цьому ж етапі агенція, яка займалася розміщенням реклами, взагалі відмовилася від співпраці», – коментує асистентка проєктів ХЖО «Сфера», співорганізаторка «ХарківПрайду» 2023 Софія Єніна. 

Фото: Реклама, яку не дозволили розмістити

Організатори повідомили, що направили звернення до харківського міського голови щодо розміщення соціальної реклами, а також адвокатські запити до ТОВ «РА Мегаполіс» і до КП «Харківський метрополітен» щодо причин, що стали на заваді в розміщенні соціальної реклами.

За твердженням депутата міської ради Дмитра Булаха, «ХарківПрайд» – не єдині, хто зіткнувся з перепонами розміщення реклами в місті. За його словами, різноманітні випадки цензури чи перешкоджання діяльності стосувалися також інших активістів.

   

У серпні в Харкові провели «ХарківПрайд-2023». У межах прайду збирали гроші на потреби військових на сході України й оголосили програму безоплатної психологічної підтримки для близьких бійців.