Постійна комісія з питань Культурної спадщини одноголосно підтримала петицію проти хаотичного створення муралів на обʼєктах культурної спащини, пише «Цегла».

У петиції йшлося про заборону створення нових муралів, доки міська влада не розробить механізм їх узгодження з громадськістю й експертами. 

Крім того, авторка петиції Марія Виноградова закликала владу створити онлайн-платформу чи інші засоби комунікації, які б дозволили містянам висловлювати думки й пропозиції щодо стінописів.

Зібрати необхідні 6000 підписів кияни змогли менш ніж за місяць, після чого звернення направили на розгляд київської адміністрації.

   

«Тиждень муралів» на The Village Україна завершився. У фінальному матеріалі серії обговорюємо з експертами результати голосування за «найкращі» й «найгірші» мурали Києва серед читачів. Про що вони свідчать? І наскільки смаки аудиторії The Village Україна збігаються з поглядами мистецтвознавців? Запитали креативну директорку «Українського інституту» Тетяну Філевську, мистецтвознавицю Катю Тейлор і художниць Тетяну Митальникову й Ніколь Фельдман.